Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Följ sidan "Nyheter"

Fyll i namn och e-postadress nedan för att följa denna sida. Ett e-postmeddelande kommer då att skickas till dig när något nytt publiceras på sidan.

Nyheter


Sly- och gräsröjning av nedfarter

Styrelsen har även inför denna säsong beslutat att vi utför sly- och gräsröjning av nedfarter i egen regi. Sett historiskt så sparar vi ca 30.000 kronor istället för att köpa tjänsten.  Prioritetsordning är 1. Teknikbacken 2. Turistbacke 3. Barnbacke (redan klippt, behöver dock putsas av i liftspåret) 

För att stimulera till att få jobbet gjort så erbjuder FV gratis säsongskort till den medlem som lägger 5 timmar slyröjning i Åsbacken. 10 timmar ger två säsongskort osv. FV har tre röjsågar tillgängliga, bensin, hjälmar och tillbehör tillhandahålls. För bokning av sågar och redovisning av tid så har vi skapat ett google kalkylark där man kan boka upp sig på tider från och med nu: 

Röjsåg 2022

 

 

Arbetsdagar hösten 2022

Nu är vi igång med säsongen 2022/2023 i Åsbacken! För att vi ska kunna öppna anläggningen i vinter har vi lite att göra innan dess. Det är därför dags igen för arbetsdagar i Åsbacken mellan kl. 9.00-15.00 24/9 och 15/10.

Vi vill att minst en förälder per aktivt barn deltar på en av dagarna. Kan man båda så får man självklart skriva upp sig på båda.

FV Alpina bjuder på lunch. Stugan är uthyrd 24/9, 15/10  så de arbetsdagarna tar man med sig eget fika men föreningen bjuder samtliga på hamburgare. Maten intas utomhus om vädret tillåter annars i garaget. 

Oömma kläder, arbetshandskar. Vi önskar att ni tar med verktyg och dylikt enligt listan i anmälan. Skriv gärna upp vad ni kan ta med så vi får en uppfattning om det.

Anmäl er på listan i länken nedan så delar vi ut arbetsuppgifterna på arbetsdagen allt efterso vad vi hinner med.

Anmälan

----------------------------------------------

Säsongsavslutning för medlemmar!

Fredag 6/4 blir det säsongsavslutning i Åsbacken mellan kl. 17-19.

Det bjuds på hamburgare och tårta samt att vi korar årets klubbmästare och har prisutdelning. 

Anmälan via detta dokument senast tidsdag 5/4: Anmälan 

Varmt välkomna!

---------------------------------------

Snöläggning 2021/22

Äntligen är det dags att dra igång snöläggningsperioden, följande gäller: 

Förberedelse av snösystem sker på torsdag 25/11 från  kl.17.00. Här behövs minst 4-5 personer men det är ett ypperligt tillfälle att se hur snössprutningsystemet fungerar så passa på att komma! OSA till Jon Odelsheim (070-340 71 57) så vi vet hur många vi blir.

I år har vi dessvärre ingen FV-personal som kan bemanna natt- och dagpass under snöläggningsperioderna. Medlemmarna ansvarar därför för att bemanna alla tider över dygnet. Börja med att fylla i ett snösprutningspass/familj. Har man inte fyllt i något pass senast onsdagkväll 24/11 blir man under torsdagen 25/11 tilldelad ett pass. Man ansvarar själv för att kolla när man har sitt pass. Kan man inte det passet så ansvarar man själv för att byta med någon. Ni fyller i era namn och telefonnummer i kalkylarket enligt principen först-till-kvarn. Som vanligt går det att dela passtider så länge vi får ihop det, eller ta två efter varann. Målet är att det ska att vara 2 snöläggare vid varje pass, pga säkerhetsskäl. För att hålla kontaktlistan uppdaterad, fyll även i era namn och telefonnummer under rubriken Resurser. Länk till schema finns här:

Schema Snösläggning 2021/22

Utbildning i snösprutning sker lördag 27/11 kl. 10.00 i klubbstugan. Då kommer Mikael Lindholm att gå igenom grunderna för att man ska kunna bemanna snöläggningen. 

Har man aldrig sprutat snö förut, se till att stå med en som varit med tidigare så hjälps vi åt att lära ut hur ett pass går till och vad man ska göra. Det går även bra att svänga förbi och göra ett studiebesök då kanonerna går för att lära sig. En manual (som har några år på nacken) finns även på hemsidan under denna länk:

https://www.friskaviljor.com/Foreningen/Driftmanual-Snotillverkning/

-------------------------------------------------------

Sly- och gräsröjning av nedfarter

Styrelsen har även inför denna säsong beslutat att vi utför sly- och gräsröjning av nedfarter i egen regi. Sett historiskt så sparar vi ca 30.000 kronor istället för att köpa tjänsten.  Prioritetsordning är Teknik-, Turist- och barnbacke.

 

Detta arbete är dock tungt och tidskrävande, vi uppskattar att minst 60 timmar krävs för att klippa hela anläggningen med röjsåg. För att stimulera till att få jobbet gjort så erbjuder FV gratis säsongskort till den medlem som lägger 5 timmar slyröjning i Åsbacken. 10 timmar ger två säsongskort osv. FV har två röjsågar tillgängliga, bensin, hjälmar och tillbehör tillhandahålls i garaget. För bokning av sågar och redovisning av tid så har vi skapat ett google kalkylark där man kan boka upp sig på tider från och med nu: 
"Bokning Röjsåg 2021"

Timmar kan göras närhelst man har tid och möjlighet, dock kan man inte tillgodogöra sig tid under arbetsdagarna då dessa förväntas ingå i den ”normala” arbetsinsatsen för föreningen.

 

En spänstig målsättning är att ha anläggningen klippt till den 1/11 så är vi redo för snöläggning när kylan kommer. Lycka till!

 

Arbetsdagar 11/9 + 2/10

Nu sparkar vi igång säsongen 2021/2022 i Åsbacken! För att vi ska kunna öppna backen i vinter har vi lite att göra innan dess. Det är därför dags igen för arbetsdagar i Åsbacken mellan kl. 9.00-15.00 11/9 och 2/10.

Vi vill att minst en förälder per aktivt barn deltar på en av dagarna. Kan man båda så får man självklart skriva upp sig på båda.

FV Alpina bjuder på lunch och fika till alla som deltar!

Oömma kläder, arbetshandskar. Vi kommer att meddela närmare om vi önskar att ni ta med verktyg eller dylikt.

Anmäl er på listan i länken nedan så delar vi ut arbetsuppgifterna på arbetsdagen allt efterso vad vi hinner med.

Arbetsschema

----------------------------------------------------------

Klubbjackor

Finns det intresse av att köpa klubbjackor så finns det nu tre olika jackor att välja mellan:

Craft Parkas (lång), Craft Isolate jacket (dunjacka), Clique Softshelljacka

Jackorna finns i herr, dam och juniorstorlekar. 

Klicka på länkarna för att se info om jackorna.

Parkas jackan

Dam och herr – 799kr

Junior – 649kr

https://team.intersport.se/jackor/craft-parkas-jacka/black

 

Isolate jackan

Dam och herr – 649kr

Junior – 569kr

https://team.intersport.se/jackor/craft-isolate-jacka/navy

 

Softshell

Dam och herr – 349kr

Junior – 379 kr (stl. 160 slut)

https://team.intersport.se/jackor/clique-basic-softshell-jr-jacka-barn/svart

På länken nedan kan ni fyllla i vilken typ av jacka ni är intresserad av och vilken storlek. Detta bör göras så snart som möjligt. Om vi har tur hinner vi få jackorna till vår klubbtävling 27/2. 

Första ordern kommer att gå i väg på måndag 22/2 och den andra veckan därpå. Så för att hinna med första svängen vänligen fyll i listan så vi har lite koll på hur många som är intresserade. Det finns vissa jackor och storlekar för prov på Intersport redan nu medan Softshell provjackor är beställda och kommer till veckan. Intersport noterar er beställning när ni provat ut och meddelar sedan när dessa finns att hämta.

Ni betalar själva jackan när ni hämtar ut den på Intersport och swishar sedan 100kr till FV's konto (123 691 86 92) för trycket. Märk betalningen med namn + tryck (tex Anna Andersson tryck). Jackan lämnar man sedan in på TrackScreen och uppger att det är FV Alpinas tryck som ska tryckas på jackan. Detta är förbetalt och finns i begränsat antal, därför viktigt att ni fyller i listan nedan så vi har koll på hur många tryck som behövs.

Klubbjackor.xlsx

--------------------------------------

Snöläggning 2021 - omgång 2

Dags att dra igång snöläggningsperiod 2, följande gäller: 

Förberedelse av snösystem sker på onsdag den 13/1 kl.18.00.

Preliminär start snöläggning är  onsdag kväll den 13/1 så snart vi är klara med förberedelser och att väder/vind är med oss. Personal bemannar dag- och nattpass under veckor, medlemmar, FV-kompisar och övriga tar pass under kvällar och helger. Vi provar att bryta upp nattpassen under helg kommande omgång, förhoppningsvis får vi till det lika bra som under förra sprutomgången.

Som vanligt kan man kombinera tider genom att prata ihop sig med varandra så länge vi säkerställer att vi har folk på plats. Länk till schema finns här:

schema_2021

Nuvarande uppställning är att vi har kanoner kvar i barnbacken för att spruta klar denna. Samtidigt kör vi även kanoner i Turistbacken. Så snart barnbacken har fullgod snömängd så flyttar vi över all kapacitet till Turistbacken för att färdigställa denna. Fantastiskt fin prognos för kommande dagar med väldigt goda förutsättningar för att komma i mål med detta slit. 

 

Snöläggning 2021

Äntligen är det dags att dra igång snöläggningsperioden, följande gäller: 

Förberedelse av snösystem sker på fredag den 1/1 kl.15.00.

Preliminär start snöläggning är lördag 2/1 kl.18.00, kan komma att justeras om temperatur är för klen.

Till vår hjälp har vi denna säsong tre medarbetare i FV:s personalstyrka som jobbar hos oss sedan den 7/12. Vi hälsar Elin Johansson Holmbom, Anders Rönnholm och Olle Westerlind varmt välkomna till Åsbacken!

FV personal kommer under snöläggningsperioderna att bemanna natt- och dagpass. Medlemmar ansvarar för övriga tider, ni fyller i era namn och telefonnummer i kalkylarket enligt principen först-till-kvarn. Som vanligt går det att dela passtider så länge vi får ihop det. Vi försöker även att vara 2 snöläggare vid varje pass. För att hålla kontaktlistan uppdaterad, fyll även i era namn och telefonnummer under rubriken Resurser.  Länk till schema finns här:

schema_2021

Har man aldrig sprutat snö förut, se till att stå med en som varit med tidigare så hjälps vi åt att lära ut hur ett pass går till och vad man ska göra. Det går även bra att svänga förbi och göra ett studiebesök då kanonerna går för att lära sig. En manual (som har några år på nacken) finns även på hemsidan under denna länk:

https://www.friskaviljor.com/Foreningen/Driftmanual-Snotillverkning/

Styrelsen önskar alla ett Gott Nytt År och hoppas på en härlig vinter 2021!

 

Arbetsdag 2

Lördag den 24/10 kl. 09.00 är det dags för arbetsdag 2. Vi fortsätter med att-göra-listan från föregående arbetsdag.   

 • Fortsätta rikta belysning, byta glödlampor Teknikbacke. Skylift finns på plats under dagen.
 • Fortsätta smörja lift och liftbyglar. Obs! Säkerhetssele på för den som klättrar i stolpar! Fallskyddssele, fett och fettspruta finns i garage.
 • Fortsätta montera nya B-käppar samt nya säkerhetsnät. Ligger i garaget, arbete görs enklast i garage eller utanför garage. När klart, nät till nätbod och käppar till käppbod.
 • Byta dåliga lysrör/glimtändare i reklamskyltar. Material för detta finns i garaget. 
 • Röja sly i nederdel Turistbacke, mellan parkering och barnbacke, översta avsteget mot och runt vändhjul samt startstugor. Vi har 5-6 röjsågar på plats under lördag. Skyddsutrustning skall användas vid bruk av röjsåg..
 • Montera/ställa upp snökanoner i Teknikbacken. Några kanoner ligger i skogsbrynet mellan Teknik 1 och Teknik 2. Övriga kanoner nere vid garage. Ingen slang behöver kopplas denna gång.
 • Justering av hjulbatteri vändhjul, barnlift

Friska Viljor ordnar fika och enklare lunch. Vi beräknas hålla på till senast 15.00. Se till att ta på er oömma kläder, arbetshandskar, rejäla skor osv.

Välkomna!

 

 

Välkomna till säsong 20/21! 

Från styrelsens sida så vill vi först och främst hälsa alla gamla och nya medlemmar välkomna till en ny säsong med FV Alpina i Åsbacken.

 

Vi vill med detta nyhetsbrev informera om de uppgifter som vi f.n. jobbar med, samt vad som kommer att hända inom föreningen i närtid.

 

Träning och tävling
Barmarksträningarna är igång. Extra roligt se hur välbesökta dessa är i de yngre grupperna! Planering av säsongens träningar på snö och läger pågår, dessa presenteras så fort vi har ort och datum klara. 

De läger och tävlingar som redan nu är fastställda läggs löpande in i FV:s aktivitetskalender. Passa på att prenumerera på denna i din telefon för att hålla dig uppdaterad, https://www.friskaviljor.com/Kalender/

Arbetsdagar
Den 10/10 samt den 24/10 mellan kl. 9.00-15.00 har vi arbetsdagar i Åsbacken för att färdigställa arenan inför säsong. Lunch och fika ordnas via föreningen. Allehanda arbetsuppgifter finns att göra, så vi hoppas dessa dagar blir välbesökta. Utöver de gemensamma arbetsdagarna så kommer vi även behöva hjälpas åt i mindre grupper för andra sysslor, dessa annonseras vanligtvis ut via sms-slingan. För arbetsdagarna pågår just nu en planering av arbetsuppgifter, detaljerad info kring detta kommer vid senare tillfälle. 

 

Sly- och gräsröjning av nedfarter
Vi har tagit in tre offerter för sly- och gräsröjning av Teknik- och Turistbacken. Samtliga ligger runt ca 30.000:-, en mycket tråkig utgift att ta innan säsongen börjat. Styrelsen har därför beslutat att vi inför denna säsong röjer nedfarterna själva. Prioritetsordning är Teknik-, Turist- och barnbacke.

 

Detta arbete är tungt och tidskrävande, vi uppskattar att ca 60 timmar krävs för att klippa allt med röjsåg. För att stimulera till att få jobbet gjort så erbjuder FV gratis säsongskort till den medlem som lägger 5 timmar slyröjning i Åsbacken. 10 timmar ger två säsongskort. FV har två röjsågar tillgängliga, bensin, hjälmar och tillbehör tillhandahålls i garaget. För bokning av sågar och redovisning av tid så har vi skapat ett google kalkylark där man kan boka upp sig på tider från och med nu: 
"Bokning Röjsåg"

Timmar kan göras närhelst man har tid och möjlighet, dock kan man inte tillgodogöra sig tid under arbetsdagarna då dessa förväntas ingå i den ”normala” arbetsinsatsen för föreningen. Under arbetsdagen den 10/10 har vi istället ordnat så att det ska finnas minst 5 röjsågar tillgängliga. 

En spänstig målsättning är att ha anläggningen klippt till den 1/11 så är vi redo för snöläggning när kylan kommer. Har man frågor kring detta så kontakta Lars eller Henrik. 

 

Sponsorer och företagskvällar
Åsbacken är vår främsta tillgång och mer attraktiv än vad man kan tro för företag och sponsorer. Våra skyltar genererar årligen en god intäkt till liten insats för föreningen, därtill har vi möjlighet att hyra ut anläggningen till ett företagsevent eller annan tillställning. Har någon goda kontakter hos ett företag som kanske kan tänka sig sponsra föreningen mot några säsongskort eller andra prestationer så är vi i idel öra för att sy ihop olika upplägg. För denna intäktskälla välkomnar styrelsen alla förslag, tillsammans drar vi nytta av varandras nätverk!

 

Personal
Rekrytering av personal till Åsbacken inför kommande säsong pågår. Vår förhoppning är att vi under november månad skall kunna presentera namn på de som kommer att jobba i backen under säsong 20/21.

Inbrott

Tyvärr har vi drabbats av ett inbrott i sekretariatet. En hel del teknisk utrustning stals och förövarna skapade ordentlig oreda. Mycket tråkigt och ett besvär som kostar oss tid och pengar. Händelsen är polisanmäld och utredning pågår. 

Corona och skidanläggningars ansvar
SLAO har nyligen presenterat riktlinjer inför kommande säsong avseende Corona. Dessa finns att läsa här:

"SLAO - Rekommendationer Coronavirus"
 
Vi avser givetvis att följa SLAO:s rekommendationer.  Material som skyltar m.m. är beställda och kommer att sättas upp i anläggningen. 

 

Årsmöte och valberedningen
Som avslutning så passar vi på att flagga för årsmöte i Åsbacken den 21/10 kl.18.30 Alltid roligt att se detta välbesökt! Vi vet även att valberedningen jobbar hårt med att växla några styrelseposter, vilket med all säkerhet också kommer att bli lyckosamt. Tveka inte prata med Daniel Hamrin om du är nyfiken på detta.

 

Återigen – välkomna till en ny säsong med Friska Viljor AK!

 

Styrelsen FV Alpina, 2020-10-02

 

LVC-kval och Paradisracet Lördag 15/2

Se bilagd fil för information om vårt LVC-kval i Åsbacken.

 LVC_20200215.pdf

 

 

 

Tärna 14-17/11, kompletterande info

Välkomna till Tärnaby imorgon kväll, här nedan finns deltagarlista samt lite kompletterande info för helgen. 

tärna.docx

 

  Deltagare Tärna
1 Marcus Uhlir
2 Max Uhlir
3 Malte Uhlir
4 Henrik Lindgren
5 Olle Lindgren
6 Ingrid Lindgren
7 Tilde Dahlberg
8 Lars Nygren
9 Ulrika Dahlberg
10 Nike Högdahl
11 Lydia Ödmark
12 Jonas Tullnär
13 Alicia Tullnär
14 Nathalie Tullnär
15 Tilda Tullnär
16 Daniel Hamrin
17 Elina Hamrin
18 Paula Holmström
19 Ola Holmström
20 Kajsa Holmström
21 Hilmer Tillqvist
22 Marlene Tillqvist
23 Daniel Hägglund 
24 Ebba Hägglund 

 

 

Snöläggning

 

Information inför lördag och kommande snöläggning (barnbacke) är som följer:

 

Samling 9.00 Lördag den 9/11 för montering av slangar och kanoner. Utrustning finns i garaget, i slangboden, på yttervägg garage samt i förråd ovan parkering.

 

Vi ser ut att bli hyggligt många så förhoppningen är att allt ska gå ganska smidigt. Trång sektor är f.n. slang, men vi jobbar på att försöka låna ihop så att vi kan montera enligt planerad uppställning. FV Backe har ännu inte bestämt sig om sprutning i helgen, har vi tur kan vi låna slang från dem alternativt av Skule-backen.

 

Starttid sprutning är svår att spika i skrivande stund, men vi tror f.n. på kl. 18.00 lördag kväll. Henrik och Lars N tar huvudansvar för första pass och uppstart, men vi kommer behöva 3 resurser till för att bl a starta pump och ha beredskap ifall något oförutsett inträffar. Går allt som det ska så övergår vi sedan till schemalagda resurser och kan i bästa fall köra till någon gång in på tisdagsdygnet. För detta ändamål finns ett google kalkylark skapat där ni själva kan gå in och skriva in era namn.

 

https://docs.google.com/spreadsheets/d/11JQrK-ed-paK4mywvZ0ZwPWuiosbro9MScnPWXZkvWM/edit#gid=0

 

Ni som redan har aviserat önskade tider har vi försökt schemalägga därefter. Har man aldrig sprutat snö i Åsbacken förr så får man göra det med någon som vet hur anläggningen fungerar. Vi får ha en gemensam målsättning att schemat ska vara spikat senast i samband med att vi avslutar arbetsdagen imorgon.

 

 

 

 

ÅSF-läger v.48

Här kommer information om årets ÅSF-läger för åkare i åldrarna U12-U16. Notera tidsfristen för anmälan, men meddela gärna er anmälan (vuxna och åkare) till Henrik på tel 076-815 59 14 så snart ni kan. Roligt om vi blir många!

Ångermanlands distriktsläger 2019 (1).pdf

 

Kåbdalis v.44

Uppdatering om läger i Kåbdalis v.44 finns på nedan länk:

Kåbdalis_191011.pdf

 

Information försäsongsläger 2019

Här kommer information om kommande lägerplanering för Kåbdalis och Tärnaby, se bifogade dokument. Observera datum för anmälan och tveka inte att ställa frågor ifall det är något ni undrar över. 

kåbban.pdf

tärna.pdf

 

 

Säsong 2019/2020 är här!

Dags att blicka framåt mot en ny vintersäsong i Åsbacken! Styrelsen har haft sitt första möte efter sommaren och vi vill informera om några saker som är på gång i höst. Detaljerad information om varje aktivitet kommer senare, men det kan vara bra att notera datum för planerade aktiviteter i era kalendrar.

 • 28/9 Arbetsdag 1 i Åsbacken, 9.00-15.00 ca. Röjning, städning och sedvanligt fix.  Fler arbetsdagar kommer att behövas, datum för dessa får vi återkomma till.
 • 31/10 – 3/11, Snöläger för U12-U16 i Kåbdalis. Vi bor i självhushåll och åker skidor 3 dagar. Anmäl er så snart som möjligt till Henrik, dock senast 11/10. 
 • 14/11 – 17/11, FV Klubbläger i Tärnaby. Vi bor på Åkerlundska gården med självhushåll och åker skidor 3 dagar. Separat info kommer om detta läger senare.

Kommande säsongs tävlingar är nu också inlagda i kalendern, se till att prenumerera på denna så att ni är uppdaterade. 

Övrigt:
Personal. Här vet vi fortfarande inte vilken lösning som är tillgänglig kommande säsong, arbete pågår för att utreda denna möjlighet även inför säsong 19/20. 

Ekonomi. Har någon av er tips på försäljningsaktivitet eller annan inkomstbringande åtgärd som genererar ett extra tillskott till förmån för den idrottsliga verksamheten? Det finns t ex reklamplatser kvar till försäljning, kanske känner du någon företagare som skulle kunna sponsra mot skylt och säsongskort? Vi har satt en ambitiös målsättning om att tjäna 30.000:- och tillsammans ska det vara möjligt att nå. 

Skidbytardag. Vi har beslutat att inte genomföra en skidbytardag för allmänheten detta år. Efter att ha utvärderat senaste årens skidbytardagar så genererar dessa för liten intäkt i förhållande till det arbete som läggs ned. 

Styrelsearbete. Vi kommer ha lite rotation på några poster i styrelsen kommande säsong och hoppas kunna besätta dessa poster så snart som möjligt. Valberedningen består av Mattias Högdahl och Daniel Hamrin, tveka inte att prata med dem eller någon i sittande styrelse om du har intresse av att vara med!

Inbjudan till föreläsning

Välkommen till en intressant kväll om BEMER vaskulär terapi för hälsa för idrott. Inbjudan i bifogad fil. Dela gärna med släkt och vänner.  

 Bemer event 190417 (2).pdf

Blodcirkulationen är människokroppens försörjningssystem. Den förser vävnader och organ med näringsämnen och syre. Samtidigt omhändertas och avlägsnas avfallsprodukter. 75 % av denna process äger rum i de minsta blodkärlen – i den så kallade mikrocirkulationen. Ålder,  sjukdom och skador försämrar den, BEMER aktiverar den. 

Länk till hemsida i inbjudan. Här en annan intressant länk: 

 https://mikrocirkulationifokus.se

 

 Mvh Mikael Lindholm  

Tävlingstillfälle Junsele 23/3

Se information från Junsele IF enligt nedan länk. Anmälan sker klubbvis, meddela Henrik senast tisdag 19/3. Tack på förhand!

 Dokument1.pdf

 

LVC och Paradisracet lördag 26/1

I bilagd fil finns information om helgens evenemang i Åsbacken, trevlig läsning!

 INFO_LVC_20190126.pdf

 

Snöläggning v.3

Hej. Länk till snöläggningsschema finns här. Principen "först-till-kvarn" gäller. Lägg in era namn så att vi fyller schemat och säkerställer bemanning för att göra backen klar för säsongen.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/11JQrK-ed-paK4mywvZ0ZwPWuiosbro9MScnPWXZkvWM/edit#gid=0

Protokoll LVC i Åsbacken den 26/1

På nedan länk återfinns protokoll från möte samt förslag tävlingsorganisation till vårt LVC-kval i Åsbacken den 26/1. Om någon inte kan närvara som nu är upptagen i organisationen så är det jätteviktigt att ni meddelar i tid. Vi ser också att om någon inte finns omnämnd i listan så vill vi att ni meddelar att ni kan vara med och bidra denna dag. Det är ett föreningsarrangemang där alla som är hemma förväntas vara med så att det blir så bra som möjligt, dvs. läs obligatorisk närvaro :).

protokoll_LVC_2019.pdf

 

 

 

Klubbläger Tärnaby 15-18/11

På grund av snöbrist i Klövsjö så kommer årets FV-läger att genomföras i Tärnaby helgen v.46. Vi kan i samband med skidbytardag/arbetsdag lördag 10/11 prata ihop oss om planering m.m.

Se bifogad pdf med information om lägret.

Klubbläger tärna_181115.pdf

 

Provtryckning söndag 28/10

För alla er som deltar och hjälper till med spolning/provtryckning söndag 28/10 kl. 10.00 - här är manualen:

 

Provtryckning och renspolning av snökanonanläggning.

 

 

 

Förberedelser

 

Fördelningslådan

 

 • Kontrollera att ventilen in till lådan är öppen
 • Öppna ventilen till turistbacken
 • Stäng ventilen till teknikbacken
 • Stäng avluftningsventilen i högpunkten, "gröna tunnan".
 • Stäng alla ventiler för luft och vatten
 • Ta bort nedersta ventilen på vattenledningen.
 • Montera en 7m snökanon i fundament, använd inte 3m kälkar då den kan tippa vid hastiga tryckstötar. Slangar för luft och vatten tas ut till kanon
 • Stäng alla ventiler för luft och vatten
 • Ta bort nedersta ventilen på vattenledningen.
 • Trä ett rör dia ca 100mm (plast eller snökanonrör) över röränden i Turistbacken  och rikta utloppet mot skogen, detta för att undvika att gruset spolas bort på ”kullen” vid renspolning
 • Montera två 7m snökanon i fundament, använd inte 3m kälkar då den kan tippa vid hastiga tryckstötar. Slangar för luft och vatten tas ut till kanon
 • Stäng lågpunkten, vid nedre parkering på varvsberget
 • Stäng lågpunkten, i närheten där röret går under vägen.
 • Stäng avluftningsventilen i fördelningshuset
 • Öppna ventilen mot slalombacken
 • Stäng ventilen för vatten till hoppbacken
 • Öppna vattenintaget
 • Fyll pumphuset

 

Gröna tunnan

 

Teknikbacken

 

Turistbacken

 

Rörledning från pumpstation till fördelningshuset vid hoppbacken

 

Rörledning från fördelningshuset till slalombacken

 

Fördelningshuset vid hoppbacken

 

Pumphuset

 

Renspolning.

 

 

 

 

 

 • Starta pump och fyll rörledning
 • Renspola rörledningen i ca 15min. Detta skall ske i turistbacken.
 • Stäng pumpen och samtidigt stäng ventilen till turisten i fördelningslådan.
 • När pumpen stannat öppna ventilen till teknikbacken så vattnet som finns i rörledningen ovan fördelningslådan töms ut i teknikbacken.
 • Montera tillbaka ventiler i änden på vattenrören.
 • Koppla in snökanonerna, både luft och vatten
 • Koppla luftslangarna från kompressoranlutningen till luftledningarna, ute på väggen
 • Öppna luftventilerna på väggen
 • Starta kompressorn
 • Öppna ventilen i fördelningslådan så att båda backarna får vatten.
 • Starta pumpen.
 • Gå längs rörledning och kontrollera att inga läckage finns, markera med band var ev läckage finns. Ta bort ev gamla markeringar.
 • Notera vad som är fel,
                                           

 

Provtryckning

 

 

 

Avsluta provtryckning

 

 • Stäng pump
 • Stäng kompressor
 • Dränera rörsystem
 • Öppna båda ventilerna i fördelningslådan.
 • Öppna nedersta vattenventilen i teknik och turistbacken.
 • Ta in snökanoner
 • Rulla ihop slangar
 • Laga ev läckage.
 • Vänta in kylan, för nu är vi redo att tillverka snö

 

 

 

 

 

Klubbläger v.46

 

Se bifogat dokument för anmälan till FV Klubbläger i Klövsjö helgen v.46. Obs! Vi behöver er anmälan senast fredag 2/11.

Info_klubbläger 2018_w46_181025.pdf

 

 

Arbetsdag i Åsbacken, 2018-09-29

Dags för arbetsdag i Åsbacken igen. Vi kör 9.00 - 16.00 på lördag den 29/9. Då vi har personal som hjälper oss med slyröjning  och sedermera placering av snökanoner så kommer dessa aktiviteter tacksamt utgå denna gång. Sannolikt kommer vi behöva några extra insatser senare för provtryckning och renspolning  av snösystem vid senare tillfälle, men detta får vi återkomma till vid senare tillfälle.

Följande uppdrag står på schemat på lördag:

 

 • Provtrycka luftledning Turist/Teknik för kontroll läckage
 • Hitta och återmontera lock ”gröna tunnan”, om förlorat – bygg nytt.
 • Bygga ny huv för den s.k. fördelningslådan, första avsteget
 • Lift Teknikbacke. Byta lager + hjul på portal 1. Byt tunghjul på portal 2.
 • Lift barnbacke. Dra åt det s.k. hjulbatteriet.
 • Byta solblekta skyltar (nödstopp m.m.) som sitter på diverse stolpar.
 • Justera nödstopp på barnlift i höjdled (sitter för högt idag)
 • Städa garage och töm på skräp, skrot.
 • Smörj stora och lilla lift.
 • Kabeldosor till lift (nya), monteras enligt mall i garage.
 • Inventera skyltar samt dokumentera på elegant sätt för att kunna se vilka ytor vi kan sälja till sponsorer (pengar till barnen, viktigt!)

 

 

 

En ny härlig säsong på gång!

Efter en rekordvarm sommar så blickar vi redan nu fram mot vintern. FV Alpinas planering inför kommande säsong har börjat och snart börjar våra aktiviteter att läggas in i kalendern. Detta får vi anledning att återkomma till senare, men som en god start så vill vi att ni alla får ta del av Alpina Kommitténs protokoll som innehåller en del viktiga datum att hålla koll på gällande tävling och lägerverksamhet.

AK-möte_180605.pdf

Utöver detta så tittar vi även på att boka upp helgen v.46 för ett klubbläger som detta år kommer att genomföras i Klövsjö. Vi planerar där att åka upp torsdag kväll och åka skidor fredag, lördag och söndag. Förläggning sker gemensamt i stugor/lägenheter likt tidigare år.

Vidare så är barmarksträningen igång på Hörnsjön, tisdagar kl. 19.00.

Passar även på att påminna om möjligheten för våra aktiva att teckna ett s.k. Skistar All-kort. FV:s aktiva medlemmar 7-17 år har möjlighet att köpa säsongskortet SkistarAll som gäller i alla Skistars anläggningar under säsongen 18/19. https://www.skistar.com/sv/skipass/sasongskort/

För aktiva ungdomar upp till 17 år utgår en god rabatt på detta säsongskort.  Du som är intresserad, hör snarast av dig till Henrik Lindgren, tel. 076-815 59 14 för mer information och rabattkod (vi får ej publicera denna) senast 31/8. Ni som redan anmält intresse behöver inte göra detta till mig igen.

De träningsläger och tävlingar under kommande säsong som ingår i Skistars anläggningar är bl.a FV:s klubbläger (Klövsjö), ÅSF-läger (Vemdalen), Vemdalsslalom och Guldhjälmen. 

OBS! Erbjudandet för alpina klubbar gäller endast under en kort period där man själv beställer och betalar sitt säsongskort online via skistar.se under september månad.

 Håll utkik för mer information under hösten så ses vi snart igen! 

 

 

Säsongsavslutning

Välkomna till säsongsavslutning lördag den 28/4, se inbjudan i nedan länk.

avslutning_2018.pdf

 

 

Information och schema lördag 24/2 om utdelning av SvD Junior 

 

kl 11.30-13.30                                                            kl 17.30-19.30

Agnes                                                                          Mira

Elina                                                                              Max

Ester                                                                             Malte

Lydia                                                                             Ingrid

Hilmer                                                                        Olle

Tilde                                                                             Sanna

Theo                                                                             Soul

Leia                                                                               Alva

Nike                                                                              Estrid (Souls kompis)

 

Tidningarna hämtas hos Ann-Louise på Läroverksgatan 6 kl 11.00 för de som är på förmiddagen och kl 17.00 för de som är på eftermiddagen.

Tidningarna delas ut utanför arenan och riktar sig främst till barn i åldern 7-13 år.

Lämpligt att säga när de delas ut:

Varsågod – SvD Junior. En nyhetstidning för barn som kommer varje vecka.

Vi får 1000 tidningar att dela ut. Blir det tidningar kvar så kan ni som har barn på låg- och mellanstadiet ta med dem hem och kolla med skolan om de vill ha dem, annars kastas de.

 

Det är bra om även några föräldrar är med och hjälper till att dela ut tidningarna.

Vi har fått 20 mössor som barnen får, men det är bra om alla som har klubbjackor tar dem på sig.

 

Passar inte tiden ovan, så byter ni med varandra.

/Christina 

 

2018-02-16, LVC-kval och Paradisracet 

Information inför morgondagens tävling och organisation:  

Att tänka på: 

-       OBS! Den som blivit tilldelad en uppgift (se länk nedan), men som inte meddelat förhinder = hög tid att nu meddela detta så att vi har chans att säkra organisation för tävling! 

-       Föräldrar tar med skidor för ev. hjälp plogning 

-       Portdomare måste ha skidor 

-       Ni som har, släng med en snöbjörn i bagaget ifall vi får problem med underlaget i banorna 

-       Roligt om vi har någon som har en bra kamera och kan ta lite bilder under dagen för att dokumentera tävlingen 

Tider förberedelser fredag 16/2 

ca 15.00. Banor börjar sättas via Jörgen T, Jörgen D, Marcus U. B-käppar finns på plats topp turist (BALK:s käppar) och topp teknik (FV:s käppar)  

Drop-in från ca 16.00, hjälp behövs för att färdigställa arenan för alla som kan, ju fler vi är desto fortare går det. 

-       Sätta målfållor, madrasser 

-       Fixa ytor för start i turist/teknikbacke. Nät och tält (ligger i/vid startstuga Turistbacke) 

-       Nummerlappar sorteras klubbvis 

-       Priser, pokaler 

-       Fixa i garage, bord osv. 

-       Snygga till inne och ute (möbler, städning, skidställ m.m) 

-       Montera flaggor, vimplar LVC, FV och Audi (finns i garage) 

-       Märka upp portar för portdomare, krattor, protokoll (Bra om så många portdomare som möjligt kan vara med även här) 

-       Övrigt som vi kommer på eftersom  

Tider Tävlingsdag Lördag 17/2 

-       Funktionärer samlas kl. 07.00 

-       Montera videokamera turistbacke 

-       Sätta målsensorer, fixa startgrind 

-       Portdomare genomgång med Magnus S ca kl. 8.45 

-       Fixa grill  

Eventuella ändringar och tillkommande info skickas via sms-slingan. Ansvariga för respektive funktion uppmanas även lägga ut info om särskild hjälp behövs någonstans, förslagsvis via slingan. Håll utkik och välkomna!

Fastställd tävlingsorganisation:  

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UP471T5XFjXVV-PDK-5mS7czIIVqf5RAc_KfkAO-v7U/edit#gid=367130376

 

 

2018-02-12, FV och Åsbacken i tidningen SLAO XPRESS

Ett reportage från tidningen SLAO XPRESS om vårt arrangemang i samband med World Snow Day.

blobid0.png

 

2018-02-07, SvD Junior kommer till Ö-vik

Svenska Dagbladets tidning för unga, SvD Junior, behöver hjälp att dela ut sin tidning utanför arenan till de som ska på Melodifestivalen den 24/2.

Klubben har fått möjlighet att hjälpa till att dela ut dessa tidningar.

Om minst 10 st jobbar/timme får klubben ersättning om 1000:-/timme. Tidningarna ska delas ut under ca 2 timmar före generalrepetitionen och innan kvällsföreställningen den 24/2 (ca 11.30-13.30 och 17.30-19.30) 

Vi i styrelsen tycker att detta är en bra och rolig aktivitet för barnen/ungdomarna som vi ska ta tillvara på (det är bra om några vuxna hjälper till också). De pengar som klubben får för detta kommer att öronmärkas så att de aktiva barnen/ungdomarna får göra någon rolig aktivitet. 

Anmälan via mail till mig så snart som möjligt vilka som kan hjälpa till, så återkommer jag med schema.

/Christina  

Mail 14874@telia.com

2018-01-30, Information om LVC-kval Ö-vik den 17/2

Igår hade vi ett arbetsmöte för att planera vår deltävling i Lilla Världscupen som går av stapeln den 17/2 i Åsbacken. Minnesanteckningar och förslag på organisation finns på länkar nedan. Notera att vi satt in ett antal namn på några platser, om ni inte kan, låt oss veta så att vi säkerställer att vi har folk på plats. Likaså behöver vi mer hjälp inför och under denna dag med allehanda arbetsuppgifter, uppmanar därför alla som kan att komma och vara med då det brukar vara en rolig tillställning. Mer info kommer innan tävlingen, men gör en notis i almanackan om att detta är på gång.

Minnesanteckningar möte 2018-01-29:

https://docs.google.com/document/d/1DeBXrT5VkuqAoxXSeYhxv6GTZBtL9WSiv_zE6WOy9TM/edit

Förslag tävlingsorganisation m.m.:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1UP471T5XFjXVV-PDK-5mS7czIIVqf5RAc_KfkAO-v7U/edit#gid=367130376

 

2018-01-18, Säsong igång på allvar!

 

Nu har vi kanske hunnit ta ikapp lite sömn från den intensiva snöläggningsperioden och kliver därmed rätt in i brinnande säsong, roligt! Återigen, tack för alla de ideella timmar ni lagt/lägger för FV, vi må vara få aktiva, men klubbkänslan är desto större.  

Lite information om vad som händer i närtid är att träningsgrupperna nu har sina fasta träningstider i backen. Datum och tider ligger i aktivitetskalendern. Om ert barn är sjuk eller inte kan delta på träning, vänligen meddela detta till ansvariga tränare för respektive grupp för att underlätta deras planering. 

Vinterns tävlingar börjar också få sina datum satta, klart är att det första LVC-kvalet för U12-U14 (med tillhörande ”race” för U8-U10) i Sollefteå kommande helg tyvärr är inställt.

Säsongens första tävling på distriktsnivå blir därför i Kramfors på lördag v.5, LVC-kval för U12-U14 samt Latbergsracet för U8-U10. Resterande tävlingar (samt träningar, events i backen m.m.) är inlagda i FV:s aktivitetskalender som ni kan prenumerera på via FV:s hemsida till er smartphone. Anmälan till tävling görs som vanligt via tävlingskalendern. Ifall någon känner sig osäker på hur det funkar med tävling och anmälan, tveka inte att prata med en tränare eller någon i styrelsen så ska vi förklara. 

Kommande söndag har vi den s.k. ”World Snow Day” i Åsbacken, gratis åkning för allmänheten och vi grillar hamburgare m.m. till försäljning i backen. Kul om så många som möjligt kan komma, brukar alltid finnas behov till hjälp i grill, kiosk eller skiduthyrning då eventet brukar vara välbesökt. Pistis har lovat att Turisten ska vara åkbar från första avsteget och den uppmärksamme har redan nu sett att Jon har något stort på gång i parkområdet. Det här kommer bli en bra säsong!

2018-01-12, Snöläggning v. 2, uppdatering

 

Fantastiska förutsättningar för snöläggning! Sista dygnet gått jättebra, gårdagens och nattens pass utan störningar. Alla kanoner nu överflyttade till Turisten och vi går på maximalt flöde. 

 

Planering för helgen sker f.n. Beslut taget att vi endast håller barnbacken öppen under lördag för att minimera störningar i snöläggning. Både Teknik- och Turistbacken är f.n. att betrakta som arbetsområde där vi inte vill ha in allmänhet p.g.a säkerhetsskäl. Vår samlade bedömning är att temperaturen förväntas ligga på 17-20 minusgrader imorgon fm. Slutsatsen är därmed att allmänhetens intresse att åka skidor sannolikt kommer att reduceras. Alltid en svår avvägning, men nu får vi fokusera på att utnyttja denna möjlighet för att producera så mycket snö vi bara kan. Planen är vidare att stänga ned under sen lördag kväll/tidig söndag natt. I samband med stängning kommer vi behöva extra resurser, besked om detta kommer separat, men ha det i åtanke under helgen och sträck er så långt ni kan för att hjälpa till.

 

Har vi flyt kan vi sedan köra stora liften igen på söndag, men viss reservation för väder och tekniska omständigheter. Info kommer löpande via sms-slingan.

 

OBS! Bemanning under helgen, vi har följande öppna ”slots” att fylla (rödmarkerade i Excelarket, fyll i era namn direkt i detta och meddela på slingan så vi har koll):

 

 

 • Fredag kväll: 19.00 – 21.00 (1 person, helst erfaren)
 • Lördag natt: 01.00 – 06.00 (1 person)
 • Söndag: 00.00 – 06.00: (2 personer) 

 

Stort tack för era enorma insatser och uppoffringar för FV, ljuset i tunneln är nära! :) 

 

https://docs.google.com/spreadsheets/d/11JQrK-ed-paK4mywvZ0ZwPWuiosbro9MScnPWXZkvWM/edit#gid=0

 

2018-01-10, Snöläggning v. 2 forts.

 Snöläggning kom igång tidigt i morse vid ca 05.00. Allt förefaller fungera bra, som vanligt gäller aktiv kontroll av grejerna så att vi inte riskerar att få ett arbetsamt och tidskrävande driftstopp. Se upp med nedisning, lufta kompressor ofta och se till att flytta kanoner utifrån rådande väderförhållanden. Och framförallt, jobba säkert!

Under sen tisdagskväll upptäckte vi tyvärr en ispropp i luftledning som går under Teknikbacken. Beslut togs om att starta snöläggning med de kanoner som ombesörjs av luftledning i Teknikbacke och beställa spolbil för att lösa upp isproppen ikväll onsdag kl. 18.00. Totalt går nu 3 FOLK, 3 TG7, 2 TG3. Planen är att under kvällen ikväll få igång fler kanoner så snart vi fått ordning på ispropp och därmed luftförsörjning till Turistbacken.

SMHI har f.n. reviderat sin prognos till det positiva för oss. Goda chanser finns nu att spruta snö ända till ngn gång mot lördag/söndag. Gäller att vi nu gör vårt yttersta för att fortsätta lägga snö. Vädjan till alla att försöka besätta passen i snöläggningsschema så att vi utnyttjar kylan till vår fördel och snart kan komma igång på allvar i alla nedfarter. Vi har alla mycket att göra på vår värdefulla fritid, men försök pussla och hitta tillfällen så att vi får ihop det. Har man en vän eller annan kontakt som kan tänka sig ställa upp och hjälpa till så är det också en variant. Mest akut är att besätta en extra resurs till passet kommande natt, lägger ut reviderad lista där ni kan sätta in era namn.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/11JQrK-ed-paK4mywvZ0ZwPWuiosbro9MScnPWXZkvWM/edit#gid=0

 

2018-01-08, Snöläggning v.2

Kort period av kyla på ingång, vi ställer därför för att kunna spruta några dygn.

Planen är att kunna lägga snö till minst torsdag kväll under liggande prognos. Detta innebär att vi endast kör barnliften på onsdag och torsdag kväll. Stora liften är alltså stängd (säkerhet samt att vi inte har effekt att köra både kompressor och stora liften samtidigt).

Schema finns tillgängligt på nedan länk, ni besätter tillgängliga pass genom att skriva in era namn direkt i filen.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/11JQrK-ed-paK4mywvZ0ZwPWuiosbro9MScnPWXZkvWM/edit#gid=0

De som är anmälda att vara med vid uppstart tisdag kväll är Henrik L, Lars N och Mattias H. Bra om vi även får förstärkning för att fixa det sista så att vi kan komma igång så snart som möjligt efter stänging av backen kl. 21.00. 

FV personal jobbar natt- och dagpass och därför behövs även hjälp av föräldrar för att sköta drift av barnliften under onsdag och torsdag kväll mellan 18-21, förslagsvis görs detta av de som bemannar snölöäggningspassen.

Träningsverksamhet kommer att bedrivas i barnbacken under både onsdag och torsdag kväll.

Nu hjälps vi åt att göra hela anläggningen klar!

2017-12-15, Snöläggning v. 50 - 51

Bra förutsttningar igen, kylan kommer imorgon lördag. Nu gäller det att jobba på så att vi kan få till Teknikbacken. Nöjsamt kan vi konstatera att barnbacken är fylld, pistis har börjat jobba med ytan och snart vankas första träningstillfället på egen snö. Kul!

Förutsättningarna för kommande dygn är följande:

- Kyla till ca tisdag eftermiddag, vill vi få igång anläggningen så gäller det att ställa upp mangrannt.

- Ett gäng med Nygren, Ödmark, Hedin, Högdahl flyttar/riggar kanoner med start lördag kl.9, de uppskattar hjälp. Pistmaskin och skoter finns tillgängligt för att underlätta arbetet.

- Vi fortsätter vädja om att någon eller några medlemmar kan ta sig an att administrera och sköta snöläggningsschema, inga förkunskaper mer än datorvana och förmåga att sprida information krävs. Teknisk lösning och planering av snöläggning sköts av andra medlemmar. Så länge vi inte har denna funktion på plats så läggs schema ut enligt principen "först till kvarn" och därmed risk att vi inte kan bemanna alla pass och riskera senare säsongsöppning.

- Uppstart beräknas ske runt lunch på lördag och kan sen pågå till tisdag em enligt liggande prognos.

- Länk till snöschema finns här, v.v. lägg in era pass och se till så att vi tar vara på denna möjlighet.

https://docs.google.com/spreadsheets/d/11JQrK-ed-paK4mywvZ0ZwPWuiosbro9MScnPWXZkvWM/edit#gid=0

2017-12-11, Snöläggning v.50

En köldknäpp på ingång. Slang är kopplad och vi är redo för att starta vid 21-tiden imorgon kväll den 12/12. Ser ut att bli ett dygn med kyla och utnyttjar vi denna så är vår bedömning att barnbacken kan bli klar! Blir varmare väder någon gång under natten mot torsdag där vi sannolikt måste stänga ned som det ser ut nu. Mot helgen kan vi förhoppningsvis fortsätta med teknik-backen då det för närvarande ser ut att komma mer kyla enligt liggande prognos.

Schema läggs ut som tidigare med principen "först till kvarn". Se till att fylla alla pass och rekommendation till alla nytillkomna är att komma och besöka Åsbacken under snöläggning för att se hur det går till på plats. Länk till snöschema finns här:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/11JQrK-ed-paK4mywvZ0ZwPWuiosbro9MScnPWXZkvWM/edit#gid=0

2017-12-04, Snöläggning v. 49

Undertecknad är bortrest på tjänsteresa dennna vecka och har inte möjlighet att göra schema.Vi försöker därför med principen "först till kvarn" denna gång och hoppas att vi kan fylla alla pass på detta sätt.

Puffar även återigen för önskemål om hjälp där 1-2 medlemmar kan tänka sig att administrera snöläggningsschemat för att avlasta och göra en bra insats.

Använd kalkylarket i google och skriv in era tider direkt, alla som har länken kan ädministrera arket och ändringar sparas direkt online.

Målsättning är att lägga ett schema för hela veckan. All slang är kopplad och det ska "bara" vara att köra igång om vi får kyla. Personal på plats fr.o.m idag och de kommer köra dagspassen denna vecka, resten måste vi fylla med föräldrar/frivilliga.

Lycka till! /Henrik 076-815 59 14

https://docs.google.com/spreadsheets/d/11JQrK-ed-paK4mywvZ0ZwPWuiosbro9MScnPWXZkvWM/edit#gid=0

 

2017-11-19, Snöläggning

 

Då är det äntligen dags att börja lägga snö i Åsbacken!

Vi planerar ut ett schema för kommande dygn enligt bifogad länk. Osäker prognos i dagsläget, förändringar kan komma att ske med kort varsel.

Planen är följande: 

 

 • Start snöläggning måndag kväll den 19/11, kl. 17.00.
 • Vi börjar med barnbacken.
 • Vi bedömer f.n. att det borde vara möjligt att köra till tisdag kväll den 20/11, men schemalägger till onsdag kväll ifall vi har flyt med kylan. Det ser sedan ut att bli milt mot helgen så håll uppsikt och var uppmärksam ifall något inte verkar fungera som det ska.
 • Vi har begränsat med resurser och kommer därför vid detta tillfälle att köra snö med en person per pass. Till varje pass finns en person med jour som man kan ringa ifall man får problem eller behöver hjälp.
 • Rekommenderar starkt att de som aldrig varit med på snöläggning att göra ett studiebesök under dessa dagar för att få se produktionen live. Vi behöver allas hjälp under snöläggningsperioden för att möjliggöra vår verksamhet.
 • Vid uppstart har jag satt ett antal namn, kan någon inte komma – låt oss snarast veta så att vi kan planera om.
 • Om vi ser att temperaturen stiger och medför att vi måste avbryta tidigare så kan vi komma att behöva hjälp på kort varsel. Tacksam för att de som kan då ställer upp och tar rätt på prylarna så att det går fort och vi minimerar risken för skada.
 • Som vanligt, se upp i backen och jobba säkert!  

Länk till schema:

 https://docs.google.com/spreadsheets/d/11JQrK-ed-paK4mywvZ0ZwPWuiosbro9MScnPWXZkvWM/edit#gid=0

Avslutningsvis ett önskemål om administrativ hjälp:

Från styrelsens sida finns ett önskemål om att 1-2 medlemmar skulle kunna ta över och administrera snöläggningsschemat under denna säsong. Det handlar inte om att planera snöläggning och aktiviteter kring detta, utan mer den praktiska schemaläggningnen och att ansvara för att få ut informationen till medlemmar och personal. Ifall intresse finns att bidra med en praktisk men viktig detalj så tveka inte att höra av er till Henrik för mer information.  

 

2017-11-10, Information Klubbläger v.46

Nu närmar det sig klubbläger i Björnrike, Vemdalen! Snöprognosen är f.n. osäker, men vi håller löpande kontakt med Skistar om snöläge och möjlighet för lägrets genomförande. Så fort ny info kommer så meddelas det vidare! Se bilagda dokument för information.

FV Alpina genom Henrik

klubblager-2017_w46_171110.pdf

Boende_FV_Klubbläger_v.46.xlsx

klubbläger_2017w46.pdf

 

2017-11-07, Information Skidbytardag och arbetsdag 3

På lördag den 11/11 har FV sin årliga skidbytardag mellan kl. 10.00 - 15.00. Vi ser gärna att så många som möjligt kommer och hjälper till då det brukar vara ett välbesökt arrangemang och en fin källa till inkomster för klubben.

Då vi ändå viker denna dag för FV så ska vi även försöka göra några åtgärder ute i backen. Kvar att fixa är bl a att byta några komponenter på liftarna, bygga en ny fördelningslåda, provtrycka vattenledningen (vi har en misstänkt läcka i fördelningshuset som vi eventuellt behöver åtgärda) samt lite allmänt småfix. Snart är kylan här så vi vill vara så redo som möjligt då det väl är dags att starta kanonerna.

Som allmän information kan meddelas att vi är i full gång med intervjuer och rekrutering av säsongspersonal. Vi har nyligen haft ett bra möte med kommunen, skolorna och Svenska skidförbundet för att planera upp säsongens återkommande event "Alla på Snö" som går av stapeln v.6. För detta ändamål har vi dessutom erhållit 30 par (!) nya ungdomsskidor till backen som vi fått för att genomföra evenemanget. Fantastiskt bra jobbat av Ann-Louise med detta arrangemang!

Nu hoppas vi vidare på att kylan kommer på allvar till oss och även Vemdalen så att vårt klubbläger kan genomföras enligt plan under helgen v.46. Det verkar f.n. som att de kör snökanoner i Vemdalen och lite natursnö har fallit. Bara hålla tummarna att det håller i sig. Separat information om detta kommer i dagarna, håll ut!

 

2017-10-10, Information Arbetsdag 2

På lördag den 14/10 är det dags för nästa arbetsdag i Åsbacken. De arbetsuppgifter som ska lösas denna gång anges nedan. Samling kl. 9.00 och vi beräknar hålla på fram till ca 15.00.

1. Montera nya rör Teknikbacke Material finns på plats. Rör dras upp med ”Järnhäst”. Verktyg: Blocknycklar, spett, block m.m. 2. Turistbacke, åtgärda temporär fixering av rör Verktyg: Rör, klammer, slägga, spett. Lars N/Henrik vet var platsen är.

3. Fortsatt slyröjning

Röj från Fördelningslåda en gata mellan stigen i Teknikbacken mot liftspår/staket. Här ligger en elkabel bitvis ytligt så se upp. Röj även runt vattenledning som ligger ytligt i Teknikbacken. Röjs för att robotklippare ej kan köra där. Platser markerad med käppar.
Behov: Röjsågar, räcker med 2 st denna gång, ta med ni som har. Gräsklinga räcker. Bensin: OBS! 2-takt, oljeblandad finns i garage

4. Fördelningslåda första avsteget Måste bytas ut, hitta smart lösning inför kommande vinter

5. Btg-fundament, nytt i Turistbacke

Hamnade lite för högt. Fyll på med material så att det inte sticker upp för mycket ur backen. Extra jordspadar behövs.

6. Kompressor Funktionstest, kolla att vi får luft överallt. 

7. Spola ur och provtrycka vattensystem Funktionstest, renspolning och provtryckning för kontroll att allt är tätt 

8. Fixa staket mellan Teknikbacke och Liftspår Virke finns på toppen Teknikbacken.

9. Byta defekta hjul i stora/lilla lift

10. Röja Teknik 2:an Röj nedfart, här behövs röjsåg med sågklinga.

11. Kran/Ventil vid ändpunkt Teknikbacke, vart är den?
Denna är borta, kan den ligga i förråd eller sitter den på rörstammen någonstans, söks och hittas förhoppningsvis på lördag den 14/10.

12. Övrigt

Släpvagn för skräp
Fettspruta till pumphus
Se över belysning pumphus
Svetsa fast grillgaller på grillring
Nytt element till liftstuga

 

Välkomna!

 

 

2017-09-25, Information Arbetsdag 1

På lördag den 30/9 har vi arbetsdag i Åsbacken. De arbetsuppgifter som vi vill lösa på denna och nästa arbetsdag den 14/10 finns listade nedan. Samling 9.00 och vi siktar på att vara klara ca 15.00. 

Vi kommer att ordna lunch (pasta m. köttfärssås el. liknande) under dagen för alla som kommer och jobbar, anmäl gärna i förväg till Henrik så vi vet ungefär hur mycket mat vi ska fixa.

Även i år kommer vi hyra in robotklipparen för att klippa nedfarter, men på de ställen där denne ej kommer åt måste vi röja med röjsåg. De som har en sådan får gärna ta med. Bensin, 2-takt finns i backen. 

Även bra om någon kan ta med sig en släpvagn så kan vi passa på att köra något lass till soptippen.

På höstens ambitiösa att-göra-lista står följande: 

1. Montera nya rör Teknikbacke
Material finns på plats. Rör dras upp med ”Järnhäst”.
Verktyg: Blocknycklar, spett, block m.m. 

2. Turistbacke, åtgärda temporär fixering av rör
Verktyg: Rör, klammer, slägga, spett. Lars N/Henrik vet var platsen är.

3. Slyröjning

 • Liftspår stora lift, under vändhjul bergstation, runt vatten/luft-ventiler på Turist/Teknikbacke
 • Liftspår barnlift och runt slangbod brunn m.m.
 • Runt klubbstuga och där behov finns.

4. Montera snökanoner barnbacke och Teknikbacke (se skiss nedan)
Kanoner finns i förråd (monteras, sätt i munstycken, men koppla ingen slang). Skiss på uppställning kommer att finnas på plats. 

5. Markera betongfundament i nedfarter samt elkabel i Teknikbacke
Märks ut med käppar så att robotklippare ej kör över dessa 

6. Fördelningslåda första avsteget
Måste bytas ut, hitta smart lösning inför kommande vinter

7. Btg-fundament, flytta från Teknikbacke höger till Turistbacke
”Järnhäst” för att dra fundament. Spade, spett för att gräva ned på anvisad plats.

8. Kompressor
Funktionstest, kolla att vi får luft överallt. 

9. Spola ur och provtrycka vattensystem
Funktionstest, renspolning och provtryckning för kontroll att allt är tätt 

10. Fiberduk och fyllnadsmaterial till framtida grillplats utanför skidbodar
Material finns sannolikt ej på plats till den 30/9.

 11. Fixa staket mellan Teknikbacke och Liftspår
Virke finns på toppen Teknikbacken.

 12. Skräp till soptipp
Bra om någon kan ta med släpvagn och köra till soptippen.

13. Röja Teknik 2:an
Röj nedfart, här behövs röjsåg med sågklinga.

Välkomna!

 barnbacke_2017.pdf

TEknikbacke_2017.pdf

 

 

2017-09-20, Uppstart säsongen 2017/2018 och
information om SkistarAll

Det är nu dags att börja planera och ställa inför kommande säsong. Vi har lagt ut ett antal aktiviteter där vi hoppas på så god uppslutning som möjligt för att färdigställa Åsbacken inför vintern.

V.v. notera nedan datum för arbetsdagar och klubbaktiviter under hösten:

 • Arbetsdag 1: Lördag 30/9, 9.00 - 15.00 ca
 • Arbetsdag 2: Lördag 14/10, 9.00 - 15.00 ca
 • Årsmöte / Föräldramöte: Prel. 26/10, kl. 18.30
 • FV Skidbytardag: Lördag 11/11 (Inlämning 6-8/11)
 • FV Klubbläger Björnrike, Vemdalen U10-U16: 17-19/11 (avfärd ca 17.00 den 16/11 på kvällen)
 • ÅSF-läger helgen v. 48 för U12-U14
 • Fartläger U12-U16 helgen v.49 Fredag-Måndag, vi har fått inbjudan via Härnösand. Separat anmälan krävs, kontakta Henrik eller Marcus vid intresse för mer information.

Mer detaljerad information om respektiva aktivitet kommer senare, men notera datumen och välkomna till en ny säsong!

SkistarAll

FV:s aktiva medlemmar har fått möjlighet att köpa säsongskortet SkistarAll som gäller i alla Skistars anläggningar under säsongen 17/18.

OBS! Erbjudandet för alpina klubbar gäller endast under en kort period där man beställer och betalar sitt säsongskort online via skistar.se mellan den 25-30/9.

För aktiva ungdomar utgår en särskild rabatt på detta säsongskort. Du som är intresserad, hör snarast av dig till Henrik Lindgren, tel. 076-815 59 14 för mer information och rabattkod (vi får ej publicera denna).

De träningsläger och tävlingar under kommande säsong som ingår i Skistars anläggningar är FV:s klubbläger (Björnrike), ÅSF-läger (Vemdalen), Vemdalsslalom och Guldhjälmen.

https://www.skistar.com/sv/skipass-skidakning/skipass-sasong/

 

 

 

 

 

 

 

2017-05-19, Arbetsdag Lördag 20/5

Hej!

Då är det dags att stänga Åsbacken för säsongen, vi kör lördag 20/5 kl. 9-15 ca.

Saker som står på att-göra listan är följande:

 • Hänga av byglar stora/lilla lift.
 • Byglar till förråd och hängs upp
 • Smörja lift och byglar. Fettsprutor finns i garage. OBS! fallskyddssele skall användas för arbete på portaler (finns i garage). Säkerhetslinor dras ut för att förhindra oönskad start av lift under pågående arbete.
 • Byta ut dåliga ”linhängare” (reserv och verktyg finns i garage)
 • Rörledning Teknikbacke. Ta bort trasiga rör. Återmontera med hela rör. Säkerställ att vi har hel rörledning uppifrån och ned. De rör som sedan saknas kan vi sen beställa och montera till hösten.
 • Det sitter en temporär förankring av rörledning i turistbacke (f.n. fixerad med spännband), gör åtgärd så att detta fixeras permanent.
 • Ta bort B-nät vid liftspår (3 st), tas till nätförråd.
 • Plocka bort skräp i och omkring anläggning.
 • Ställa in all snösprutningsutrustning i förråd, plocka bort ev. munstycken ur kanoner och lägg i avsedda lådor i garage
 • Järnskrot utanför förråd för snökanoner/liftbyglar. Släng i speciell sopcontainer som nu finns i Åsbacken. Mycket järnskrot finns även i garage och förrådsbyggnader. Passa på att slänga även detta.
 • Käppar sätts i fundament för snökanoner som förhoppningsvis tinat fram…
 • Stänga element och ta in element från fördelningslåda första avsteget
 • Vattenkranen i köket är dålig, se över och se vad som behöver göras för att fixa detta.
 • Ställ undan möbler m.m. som står ute.
 • Plus en del annat som vi kommer på under dagen.

Hamburgare och fika serveras i backen. Rekommenderar vidare oömma kläder, rejäla skor, och arbetshandskar. Kan vara klokt om någon även kan ta med en släpvagn för eventuellt behov av färd till soptippen.

 

Välkomna!

 

2017-04-28, Avslutning och "Det som göms i snö kommer upp i tö"

En trevlig avslutning med bowling, hamburgare och pokalregn över FV:s duktiga åkare har nyss genomförts. Vi fick till slut en rekordlång säsong där vi nu avslutar med sista träning den 1/5!

Redan nu blickar vi fram mot nästa säsong och tänkte fortsätta lite till innan det blir sommar på allvar. Rita därför in lördagen den 20/5 i er kalender där vi ser till att förena nytta med nöje. 

Välkomna!

https://drive.google.com/file/d/0B7dmX_3cwcJjeGc3c3U3Vlh6X0U/view?usp=sharing

 

2017-02-20, LVC och Paradisracet den 25/2

På lördag den 25/2 arrangerar vi LVC-kval och Paradisracet i Åsbacken. Information och tävlingsorganisation finns i nedan dokument (2 st, ett med organisation och ett med info och tider för dagen).

Vi samlas 07.00 i Åsbacken på lördag morgon för att ställa iordning arenan inför dagen. Om det är så att det finns någon som inte är upptagen för en uppgift på listan, hör gärna av er till Henrik eller Lotta då vi behöver reserver under dagen ifall någon blir sjuk eller faller ifrån. Nu hjälps vi åt att fixa en rolig dag för alla åkare - Välkomna!

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1qW5eArmO-J4dGPEjRuj_uNfNc2iOdG5B9G1WXr2rUA4/edit#gid=0

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1q4OxqNmGrrs5hfC1I3x0izeIChua6JGlg5a128Gm7pQ/edit#gid=0

2017-02-15, Uppföljningsmöte LVC och Paradisracet

Nytt tävlingsmöte den 16/2 kl. 19.30 i Åsbacken inför LVC och Paradisracet. Punkter att behandla enligt nedan dokument:

 

2017-02-09, LVC och Paradisracet 

Friska Viljor anordnar deltävling 4 för Lilla Världscupen med Paradisracet i Åsbacken den 25/2. Ett trevligt arrangemang där vi gästas av åkare från vårt distrikt och vi kan se fram emot ett 60-tal tävlande i klasserna U8-U16. En fin möjlighet att få visa upp Åsbacken från sin bästa sida och även ett arrangemang som kan generera lite intäkter för klubben. Vi kommer här att behöva bemanna ett antal roller och en preliminär lista med organisation återfinns på nedan länk. Ett första möte har också hållits med tävlingskommittén och i de bifogade minnesanteckningarna kan ni läsa in er på vad som sas då.

Viktigt! Om du har fått en roll, men inte kan vara med denna dag, v.v. meddela Henrik eller Lotta så kan vi försöka hitta en ersättare så fort som möjligt. Tack på förhand!

 

https://docs.google.com/document/d/1dlgMDnsJ9kWTh60jPoDThsoq8rbtglu7DPQuE45Odsk/edit

2017-01-17

Kiosklistan, försök att byta med varandra i första hand annars ring:

Ann-Louise Säfström 070-3720088, eller Christina Dahlqvist 070-3883835

 

 

Måndag

Tisdag

Onsdag

 

Torsdag

Fredag

v.

kl 18:00-21:00

kl 18:00-21:00

kl 18:00-21:00

 

kl 18:00-21:00

Stängt

 

 

 

 

 

 

 

1

 

 

       

 

     

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3

Christina

 

Ingrid Johansson/Ann-Lo

 

Ann-Louise

 

 

Lotta Westman

 

stängt

4

Annica Högdahl

 

Anna Bojlert/

Christina

 

Liselotte Uhlir

 

 

Magnus Sundqvist

 

Söderberg och Partner

Annlouise

Pierre

5

Ann-Louise

 

Carina Hedin

 

Henrik/ Karolina

 

 

Peo och Linda

 

Disco fredag

Ann-Louise

6

Peo och linda

 

Lars/ Ulrika, Dahlberg

 

Christina

 

 

        Ann-Louise

 

Stängt

7

 

Ann-Louise

 

Magnus och Josefin

 

Maria , Clas Engström

 

 

Anette Järvi

 

Stängt

8

Ann-Louise

 

Maria Åkerdahl

 

Annica Högdahl

 

 

 

Ingrid Johansson

 

Landstinget

9

Lotta Westman

 

Richard Sellgren

 

Liselotte Uhlir

 

 

Magnus Sundqvist

 

Disco fredag

Ann-Louise

10

Dag

Kväll

 

Dag

Kväll

 

Dag

Kväll

 

 

Dag

kväll

   

11

 

 

         

 

     

12

           

 

   

stängt

13

 

     

 

 

 

   

Påsk-smällen

14

           

 

     

15

           

 

     

2017-01-03, Växlande vindar och bister kyla på ingång

Drygt ett dygn har gått sedan start. 12 st kanoner går i Teknikbacken och 1 st i slutet av Turistbacken. Fortsatt flyt, men det gäller nu att vara uppmärksam på en ostlig vind som väntas under dagen. Under onsdagsdygnet kommer sedan en riktig köldknäpp som ser ut att kunna hålla i sig även under torsdagsdygnet. Risk för nedkylning av både snösprutare och utrustning, var försiktig och klä er ordentligt samt var uppmärksam på frysrisken. Tänk på att lufta kompressorn ofta, minst en gång i halvtimmen på avluftningsplatser inne, i brunnen (ny punkt) samt på väggen utanför slangboden.

Gissningsvis kommer vi vara tvungna att under dagen (tisdag) flytta kanoner mot liftspåret för att utnyttja den ostliga vinden samt även kanske vara tvungna att temporärt stänga ned några 7m-kanoner och FOLK-kanoner för att inte spruta snö i motvind med nedisning av slangar och utrustning som följd.

 När det nu snart blir ännu kallare så blir det också dags att byta munstycken samt börja flytta över utrustning till toppar/branter samt Turistbacke. Å föreningens vägnar, tack alla för det grovjobb ni gör och de timmar ni lägger ned! Vi uppdaterar löpande förändringar via sms-listan och här.

 https://docs.google.com/spreadsheets/d/11JQrK-ed-paK4mywvZ0ZwPWuiosbro9MScnPWXZkvWM/edit#gid=0

 

2017-01-02, Kanonerna går

I morse kl. 8.00 ca kom vi igång med kanonerna. Det gick bra! Uppdaterad schema ligger här:

 

2017-01-01, Gott Nytt År!

I eftermiddag så har vi laddat kanonerna inför en ny snöläggningsperiod. Planen är f.n. att starta måndag morgon den 2/1 kl. 8.00. Uppmaning till alla är att vara aktiva i sina pass och klä sig riktigt, använd broddar och hjälm då ni rör er i terrrängen. Kläder som tål väta är att föredra.

Vi ser ut att få väldigt växlande väder och kan räkna med att det kommer att bli en "bumpy ride" innan vi är i mål. Under något dygn kan vi också drabbas av ostliga vindar vilket vi måste vara uppmärksamma på så att vi inte drabbas av nedisning. Håll slangar rena från snö, skotta och knacka is. Patrullrunda en gång i timmen är rekommenderad.  Som vanligt gäller att om ni inte kan på det pass som ni är schemalagda på, se till att använda sms-gruppen eller kontaktlistan på schemat för att byta eller ordna ersättare.

 

  

2016-12-28, Nytt år - kyla i sikte!

Ser ut som att vi är på väg mot en ny period med kyla som enligt gällande prognos startar på nyårsdagens kväll/natt. Dock lite osäkert för tillfället, men för att vara lite förutseende och beredda så publiceras redan nu ett snöläggningsschema som gäller fram till fredag den 13/1. Nu kommer det sannolikt inte vara kallt hela tiden, men räkna med att vi rullar på med detta schema som uppdateras och justeras löpande utifrån temperatur. 

 

 

2016-12-13, Mera snö!
Vi har med gemensamma krafter lyckats producera en hel del snö de senaste dagarna. Kvarstår dock några dygn till för att det ska räcka till Teknikbacken innan vi kan flytta över till Turistbacken. Har vi tur kan det finnas en möjlighet redan på torsdag. Snö-schemat återfinns här:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/11JQrK-ed-paK4mywvZ0ZwPWuiosbro9MScnPWXZkvWM/edit#gid=0

2016-12-13, Personal till Åsbacken!
Idag började säsongens personal i Åsbacken. Vi hälsar Kjell-Åke, Johan och Joakim varmt välkomna till Friska Viljor!

2016-12-02, Start snöläggning!

Inför kvällen är status som följer (ber om ursäkt till er som inte varit med förr då nedan sannolikt är helt obegripligt, men vi förklara bättre för nyinvigda under helgen och i samband med era pass J):

Olja i kompressor finns

 • Det har installerats en ny automatventil för filterpaketet längst in. Ska tömmas automatiskt var 20:e minut. Då det är nytt kan det ju vara bra att bevaka att så verkligen sker.
 • Vi ska komma ihåg att tömma hinkarna i kompressorrum på kondensvatten
 • Öppna dörr till slangbod för tilluft kompressor, ska stå öppen hela tiden under drift.
 • Saknas fortfarande ett dörrlås på kompressorluckan, ett nytt köps idag. Ska dock inte påverka drift, men vi sätter dit en bräda som sträva för säkerhets skull.
 • Luftslang från yttervägg slangbod till luftledning mark som går upp i Teknikbacken är ej ansluten. Detta gör vi, slangen finns i slangboden. Luftventilerna på väggen (2 st) ska vara öppna. Den ena avser luft till ”bottenkanon” på platten vid barnliften. Den andra betjänar kanonerna uppställda i barnbacken (tror jag, vi får se på plats)
 • Vid start kompressor. Gå hela varvet runt och kolla att allt är rätt kopplat och att vi har luft till alla kanoner. Kolla särskilt så att de har kopplat in vattenanslutningen på den långa slang som går tvärs över ”puckelpisten” från vattenstammen i Teknikbacken till toppen barnbacken. Det ska finnas ett T-rör med avstängningsventil i toppen av barnbacken på en vattenslang som gör det möjligt att möblera om kanoner under helgen utan att behöva bryta den långa slangen.
 • Kontroll att vattenkranar är öppna innan påsläpp vatten. Sen ringer vi Micke L som startar pumpen. Hoppbacken kör också ikväll, men flödet ska inte vara några problem enligt expertis.  
 • TG7:or i Teknikbacken är inte uppkopplade (3 st). Kan göras så snart vi ser att allt funkar som det ska. Slang till den översta vid första avsteget ligger uppe på fördelningslådan. De andra två (vid kraftledningsstolpen ungefär) har ingen slang på plats, men det finns fler slangar i slangboden.
 • Munstycken är 20/20 på alla kanoner i barnbacken. De som står i Teknikbacken(3 st) saknar eventuellt munstycken (den översta gör det i alla fall). Lika bra att vi monterar på så att det är förberett och inte glöms.
 • Ström i fördelningslådan (element) saknas pga kabelbrott från robotklippare. Christer fixar på lördag, vi kör utan ström i lådan fram till dess.
 • Har man tid så kan man även passa på att byta gummipackning på bottenventil turistbacke (vatten) då denna är dålig. Görs lämpligen av de som står i dagsljus på lördag.
 • Påminn mig även om att vi kollar upp hur det är med gasol, tändstickor m.m.

 

Som vanligt, bra med broddar, pannlampa och jag rekommenderar även att ha hjälm på skallen. Klubbstugan disponibel för att sitta i under passen denna helg. 

Micke J, Magnus J, Micke L och Henrik ses ikväll vid 17.30. Har ngn fler tillfälle att dyka upp i samband med uppstart så är det toppen ifall ngt oförutsett inträffar. Alla nyinvigda välkomnas även varmt till ett studiebesök under helgen för att se snöproduktion på nära håll. Nu håller vi tummarna för att grejerna håller och att kylan hänger kvar.

 Länkar till sprutschema och manual (notera att sprutmanual tyvärr inte är helt uppdaterad, revidering på gång):

https://docs.google.com/spreadsheets/d/11JQrK-ed-paK4mywvZ0ZwPWuiosbro9MScnPWXZkvWM/edit#gid=0

 

http://www.friskaviljor.com/Foreningen/Driftmanual-Snotillverkning/

 /Henrik

 

2016-11-23, Klubbkläder

Under vecka 48 finns FV Alpinas klubbkläder för utprovning på Intersport. Klicka på länken för mer information, sortiment och priser.

 Profilklader_FV.pdf

  

 

2016-11-16, Arbetsdagar i Åsbacken

 

 Snart skidsäsong igen och därmed hög tid att förbereda backen inför vintern. V.v. planera därför in arbetsdagar i Åsbacken enligt följande:

 • Lördag 29/10, kl. 9.00 – 15.00 - Genomförd, tack alla!
 • Lördag 19/11 & söndag 20/11 (samma datum som FV:s skidbytardagar), kl. 9.00 – 15.00

Uppdatering 2016-11-17:
Jättebra om vi hinner fixa allt på listan under helgen, men högst prioritet ligger på punkterna 1-3 som måste åtgärdas så att vi kan köra igång med snöläggning när kylan kommer. Som förra gången är det också tacksamt att de som har röjsågar tar med dessa och denna gång borde det räcka med att 2 personer kör bort det sista som är kvar.

 arbetsdag_161119_20_1.pdf

 Bra att ha med sig är:

 • Oömma kläder
 • Matsäck, fika
 • Röjsåg
 • Spade, spett
 • Släpvagn

 Utöver de planerade arbetsdagarna kommer vi även behöva hjälpas åt med andra förberedande åtgärder som ibland kan komma att aviseras med kort varsel.

 

Vi hoppas på god uppslutning så att vi hinner med så mycket som möjligt.

 

Välkomna!

Inga nyheter är skapade

Följ oss på InstagramFölj oss på Facebook

Våra sponsorer:

Cramo.se

Naturkompaniet.se

Fjallraven.se

Eurocon.se

www.tesab.se/nki/

www.soderbergpartners.se

Microgroup.se

www.coreit.se

www.botniaytbehandling.se

www.domsjo.adityabirla.com

www.agrenshuset.se

www.ey.com

 www.momsfinans.com

Ivarlundqvist.se

 

 


Postadress:
Friska Viljor AK - Skidor
Slalomvägen 20
89130 Örnsköldsvik

Kontakt:
Tel: 066016720
E-post: friskaviljor.alpinak...

Se all info